Фото: "Голос Америки"

США додатково виділять $24 млрд Україні, — ЗМІ

Конгрес Сполучених Штатів Америки підтримає виділення додаткового фінансування для України. Йдеться про 24 мільярди доларів.

Заяву голови комітету із закордонних справ Палати представників, республіканця Майкла Маккола цитує CNN.  Більшість у Конгресі підтримують додаткове фінансування для України, незважаючи на наявність розбіжностей. 

"Звичайно, я маю на увазі, що їм це (мова про додаткове фінансування від США, — ред.) потрібно, і вони це отримають", — заявив Маккол.

Нагадаємо, що напередодні президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна та США перебувають "на фінішній прямій" щодо постачання далекобійних крилатих ракет ATACMS. Проте якщо їх не нададуть, то це призведе до втрат на полі бою в Україні.

Щоправда, координатор Білого дому зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі у вівторок, 19 вересня, уточнив, що в США все ще не визначилися щодо того, чи відправляти Україні ракети великої дальності ATACMS. Він зазначив, що ця дискусія досі триває.

Про новий пакет допомоги президент Джо Байден може оголосити вже в четвер, 22 вересня. За даними джерел, в пакеті військової допомоги буде "один чи два нові елементи". При цьому туди, ймовірно, не увійдуть ракети ATACMS та ПТРК.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.09.2023 20:48