Фото: Twitter Ентоні Блінкена

Які запити України про військову допомогу розглядають західні партнери: відповідь Блінкена

Західні партнери розглядають всі запити України щодо військової допомоги. Сюди ж входить і далекобійне озброєння.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен.

"Ми постійно переглядаємо, яка додаткова підтримка може бути корисною й ефективною для України на цей момент", — зауважив глава американської дипломатії.

При цьому, за його словами, враховується й те, як це може посприяти розбудові української армії в майбутньому, щоби вона могла успішно стримувати будь-яку потенційну агресію. Водночас окрім надання озброєнь, є необхідність у навчанні українських військових застосуванню та обслуговуванню цих систем.

"Тож постійно розглядаються різні системи", — наголосив Блінкен.

Нагадаємо, 14 вересня Сполучені Штати Америки запровадили новий пакет санкцій проти Російської Федерації. Цього разу під обмеження потрапили заводи, банки та кораблі. Під обмеження потрапили 24 особи, серед них є громадяни Грузії та Польщі.

Додамо, раніше повідомлялося, що Україна отримає ще 1,25 мільярда доларів від Сполучених Штатів Америки. Гроші надійдуть у межах програми PEACE in Ukraine. Кошти буде спрямовано на підтримку незахищених верств населення, а також тих, хто працює на забезпечення виконання функцій держави та надання освітніх і медичних послуг.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.09.2023 23:54