Фото: Міноборони США

США готують для України один із найбільших пакетів допомоги: що туди увійде

Сполучені Штати Америки завершують підготовку одного з найбільших пакетів допомоги для нашої держави та готуються до підписання контракту на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до шести мільярдів доларів.

Про це повідомило видання Politico з посиланням на двох американських посадовців.

Джерела видання зазначають, що до цього масштабного пакета допомоги увійдуть системи протиповітряної оборони Patriot, артилерійські боєприпаси, безпілотники, зброя для боротьби з дронами та ракети класу "повітря-повітря", які будуть встановлені на винищувачах.

Проте все це обладнання наша держава зможе отримати лише за декілька років, адже гроші на нього виділяються в рамках Ініціативи сприяння безпеці України, яка видає контракти американським оборонним фірмам на виготовлення нового обладнання для України. Відтак, вся зброя, яка буде оголошена у новому пакеті допомоги, має спочатку бути виготовлена.

Очікується, що міністр оборони Ллойд Остін оголосить про нову допомогу під час віртуальної зустрічі "Рамштайн", яка стартує 26 квітня. 

Нагадаємо, 24 квітня президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден підписав законопроект щодо допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню. Він передбачає надання нашій державі понад 60 мільярдів доларів. 

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що новий пакет військової допомоги від Сполучених Штатів Америки міститиме ракети ATACMS і необхідні системи протиповітряної оборони.

Аналітики американського Інституту вивчення війни переконані, що завдяки надходженню нової партії далекобійних ракет ATACMS, українські воїни зможуть послабити логістику російських окупантів, а також завдавати потужних ударів по їхніх аеродромах у глибокому тилу.

На думку речника Кремля Дмитра Пєскова, постачання Україні далекобійних ракет ATACMS не змінить хід війни. Він також звинуватив американців у втручанні в конфлікт.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.04.2024 06:58