США можуть ввести нові санкції

19 СЕРПНЯ 2018 08:29

США підготували пакет нових санкцій, які можуть бути використані для того, щоб газопровід "Північний потік-2", будівництво якого знаходиться на завершальній стадії, не був завершений. Як повідомляє The Wall Street Journal, санкції можуть бути спрямовані на фірми і фінансові організації, які беруть участь в будівництві. У матеріалі видання стверджується, що ряд діючих і колишніх посадових осіб США заявили про обговорення подібних санкцій, і що вони можуть бути введені протягом декількох тижнів.

Представники адміністрації США неодноразово виступали проти «Північного потоку-2», який буде працювати разом з вже існуючим газопроводом «Північний потік». У Вашингтоні побоюються, що нова споруда збільшить і без того високу залежність Європи від російського природного газу, а також дасть «політичний важіль Кремлю» і значні доходи.

Будівництво «Північного потоку-2» стало однією з тем переговорів між канцлером Німеччини Ангелою Меркель (Angela Merkel) і президентом РФ Володимиром Путіним. У короткій заяві для преси перед зустріччю Меркель заявила, що Україна повинна зберегти за собою роль в поставках енергоресурсів європейським споживачам і після запуску нового газопроводу. Путін в свою чергу зазначив, що «Північний потік-2» є для РФ виключно економічним проектом.

Економіка, 19.08.2018 08:29