США намагаються не дозволити Росії вийти на американський енергетичний ринок

01 ВЕРЕСНЯ 2017 16:12

Якщо адміністрація президента Дональда ТРАМПА не дозволить компанії «Роснефть» заволодіти енергетичними активами Венесуели на території США, це може призвести до ще більшого загострення напруги у відносинах між Вашингтоном і Москвою, передає TrueUA з посиланням на Wall Street Journal.   

Зауважується, що венесуельська Petróleos de Venezuela (PdVSA) запропонувала російській компанії половину акцій свого американського філіалу Citgo Petroleum Corp в якості виплати по кредиту на 1,5 мільярди доларів.   

Ці гроші «Роснефть» видала в 2016 році для підтримки уряду Ніколаса МАДУРО.  

Це не подобається чиновникам у Вашингтоні, які закликали адміністрацію ТРАМПА не дозволити російській компанії заволодіти венесуельськими активами в США.   

Американські чиновники бояться, що якщо PdVSA оголосить дефолт за боргами, а «Роснефть» оголосить про своє право на Citgo, Кремль таким чином заволодіє важливою енергетичною інфраструктурою в США.  

А загроза дефолта все більше нависає над Каракасом після того, як США запровадили нові санкції проти нього.  

Однак, чиновники у Вашингтоні сказали Wall Street Journal, що «Роснефть» не зможе заволодіти венесуельською Citgo, оскільки вона в «чорному списку» американських санкцій, які були введені проти Росії за військову агресію проти України.  

Видання зауважує, що наміри Вашингтона зірвати цю російсько-венесуельську угоду вказує і на загострення боротьби між США і Росією за політичний вплив у світі.

 

Світ, 01.09.2017 16:12