Система ЗРК Patriot. Джерело: mil.in.ua

США не зможуть довго постачати Україні ракети до систем Patriot, — ЗМІ

Зенітно-ракетні комплекси Patriot успішно відбивають російські балістичні ракети, які можуть завдати Україні величезних втрат і руйнувань. Однак Сполучені Штати Америки не зможуть довго постачати ракети до них.

Про це написало у своїй статті про нинішню ситуацію в Україні американське видання New York Times. Журналісти поспілкувалися з українським військовим Володимиром, який просив називати лише його ім'я через чутливість роботи його підрозділу. Він працює з комплексом Patriot.

Український військовий розповів, як 11 грудня о четвертій годині ранку радар зафіксував якусь аномалію — пізніше з’ясувалося, що це російська балістична ракета, яка летить у напрямку Києва.

У час, поки мільйони людей спали в оселях, і вже не було часу, щоби подати сигнал тривоги, українські війська випустили декілька американських ракет Patriot. Ця ніч виявилася успішною для української ППО.

"Враховуючи, що балістичні ракети спричиняють найбільше втрат, я думаю, що кількість врятованих життів під час війни йде на тисячі", — зазначив Володимир.

Видання зазначило, офіційні особи Білого дому та Пентагону попередили, що США скоро не зможуть утримувати українські батареї Patriot з ракетами-перехоплювачами, вартість яких може складати 2-4 мільйони доларів за штуку.

Володимир пригадав, що коли збили першу балістичну ракету — 4 травня — усі були дуже здивовані, але після цього "довіра до обладнання зросла". У травні та червні під час одних із найскладніших атак із застосуванням безпілотників, крилатих ракет, балістичних і гіперзвукових ракет дві українські батареї Patriot збили всі 34 балістичні ракети, які Росія випустила по Києву.

За словами військового, комплекс постійно переміщують з місця на місце, щоби росіяни не дізналися, де установка.

"Нам вдалося створити щит над державою завдяки нашим іноземним партнерам. Але якщо наші іноземні партнери відвернуться від нас, ми повернемося до початку війни, коли люди просто не виходили зі своїх укриттів, а росіяни намагалися перетворити наші міста на суцільні руїни", — наголосив Володимир.

Нагадаємо, що, за інформацією розвідки Великої Британії, війська країни-агресорки змінили підхід до завдання ударів по Україні з далекої відстані. Наразі під прицілом ворога — оборонні потужності нашої держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.01.2024 21:59