Фото: Офіс президента України

США оголосять про новий пакет військової допомоги Україні: названо терміни

Вже наступного тижня Сполучені Штати Америки оголосять про новий пакет військової допомоги для України. Поки що невідомо про його склад.

Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

"Ми готуємо новий пакет військової допомоги для України", — сказав Салліван.

Радник Байдена не уточнив, що саме увійде до нього. Також невідома його вартість.

Американська допомога Україні

Американці з перших днів повномасштабного вторгнення РФ підтримують Україну та надають їй зброю й техніку на мільярди доларів. Це, зокрема, сучасні артилерійські ракетні системи HIMARS, гелікоптери Мі-17, позашляховики для прикордонників, гаубиці та різноманітні боєприпаси.

Джо Байден 9 травня 2022 року підписав ленд-ліз для України — законодавчий акт, який спрощує процес передачі зброї безоплатно, в оренду або з відшкодуванням після завершення війни. За цією процедурою рішення про надання озброєння вирішуватиметься впродовж 72 години.

15 грудня торік Сенат США схвалив закон про витрати на оборону на 858 мільярдів доларів на 2023 рік, до якого увійшли 800 мільйонів доларів допомоги Україні. Через два тижні, 29 грудня 2022 року, Байден підписав закон про бюджет на 2023 фінансовий рік. Бюджетний пакет містить майже 45 мільярда доларів на надзвичайну допомогу Україні.

На початку вересня стало відомо, що США схвалили відправлення до України першої партії танків Abrams. Обіцянка поставити Україні ці броньовані бойові машини надійшла від американських партнерів ще на початку року (тоді Пентагон обіцяв надати 31 танк Abrams М1А2), а у травні 250 українських танкістів розпочали навчання в Німеччині на них.

Нагадаємо, 6 вересня під час візиту до Києва державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен анонсував виділення понад мільярд доларів на допомогу Україні. За попередньою інформацією, 665 мільйонів спрямують на військові цілі.

Того ж дня Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на 175 мільйонів доларів. Пентагон повідомив, що Україна отримає боєприпаси зі збідненим ураном для танків Abrams.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.09.2023 00:43