Фото: Міністерство оборони США

США передадуть Україні контрабандну іранську зброю і боєприпаси, — ЗМІ

Сполучені Штати Америки розглядають можливість відправлення в Україну тисяч одиниць захопленої зброї, які колись призначалися для бойовиків, що підтримуються Іраном, в Ємені.

Про це повідомляє CNN.

"США передадуть Україні тисячі вилученої іранської зброї та боєприпасів, що може допомогти полегшити деякі критичні нестачі, з якими стикаються українські військові, оскільки вони очікують більше грошей та обладнання від США та їхніх союзників", — пише видання.

За інформацією чиновників, центральне командування США, імовірно, оголосить про це рішення вже цього тижня. 

Видання зазначає, що наразі незрозуміло, які законні повноваження використовуватимуть США для сприяння передачі зброї, адже ООН вимагає, щоб вилучену зброю було знищено або збережено. Водночас адміністрація американського президента Джо Байдена місяцями зважувала, як законно відправити українцям зброю, яка зберігається на об’єктах Центрального Командування Збройних сил США (CENTCOM) на Близькому Сході.

Нагадаємо, в американській армії готові надіслати Україні частину своїх ракет великої дальності ATACMS, озброєних касетними боєприпасами. Залишилося дочекатися, коли президент Джо Байден офіційно схвалить такі військові постачання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.10.2023 18:09