Фото ілюстративне. Джерело: Defense Express

Північну Корею обурила американська стратегія протидії зброї масового знищення

КНДР відреагувала на оприлюднення США стратегії протидії зброї масового знищення. В американському документі Північну Корею назвали "постійною загрозою".

Відповідну заяву опублікувала головна інформаційна агенція КНДР KCN. У ній ідеться про те, що Міністерство оборони США нещодавно оприлюднило "Стратегію протидії зброї масового знищення до 2023 року", в якій назвало Китай і Росію "постійним викликом" і "гострою загрозою", а КНДР — "постійною загрозою".

"Такий вчинок американських військових є черговою серйозною військово-політичною провокацією проти незалежних суверенних держав. Щодо "постійної загрози", то це вираз найбільш підходить для США, найбільшої у світі держави, що володіє зброєю масового знищення, та єдиної злочинної держави, яка використовувала атомні бомби, яка назвала КНДР "ворогом" і посилила безпрецедентну ядерну загрозу", — йдеться в повідомленні.

Таким чином північнокорейці натякнули на цьогорічні спільні військові навчання США з Південною Кореєю та відправлення до Корейського півострова стратегічного атомного підводного човна.

Також у заяві вказано, що у стратегії протидії зброї масового знищення США "виявили свій небезпечний намір здійснити агресію, щоби серйозно порушити суверенітет і безпеку КНДР та інших незалежних суверенних держав, погрожуючи їм зброєю масового знищення, та реалізували свої дикі амбіції для захоплення світової військової гегемонії".

У КНДР наголосили, що її збройні сили протидіятимуть середньо- та довгостроковій загрозі, що її начебто становлять США, прагнучи застосувати зброю масового знищення проти КНДР.

"Збройні сили КНДР залишатимуться вірними своїй почесній бойовій місії, визначеній у верховному законі КНДР згідно з одностайною волею всього корейського народу, і протистоятимуть військовій стратегії та провокаціям імперіалістичних агресорів США", — підсумували в заяві.

Нагадаємо, що наприкінці вересня парламент КНДР схвалив зміни до конституції. Місцеві законодавці внесли в текст основного закону згадку про ядерний статус держави. Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин наголосив, що "політиці КНДР зі створення ядерної зброї надано постійний статус основним законом, із яким нікому не дозволено загравати".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 04.10.2023 10:15