США планує збільшити чисельність свого військового контингенту в Польщі

13 ЛЮТОГО 2019 10:41

Сполучені Штати планують збільшити чисельність своїх військ на території Польщі на прохання польської сторони, повідомляє Military Times.

За словами посла США в Варшаві Джорджетт Мосбахер, Польща є однією з країн НАТО, яка пішла на збільшення витрат на оборону до 2% ВВП; за її словами, США «дуже поважають подібні кроки». Проте, в інтерв'ю Моссбахер ніяк не коментувала можливість створення постійної військової бази США в Польщі.

Можливість розширення військової присутності США обговорювалася і держсекретарем США Майклом Помпео в ході переговорів з міністром закордонних справ Польщі Яцеком Чапутовічем. За словами глави польського зовнішньополітичного відомства, переговори показали, що цілі Вашингтону і Варшави «схожі, особливо якщо говорити про питання безпеки».

На даний момент в Польщі на ротаційній основі дислокується бронетанкова бригада Армії США чисельністю близько 3,5 тис. чоловік, а також багатонаціональний батальйон НАТО, в якому проходять службу близько тисячі військовослужбовців.

До 2020 року також планується введення новостворених ракетних підрозділів ПРО Aegis Ashore неподалік від міста Редзіково на півночі країни.

Світ, 13.02.2019 10:41