Фото: соцмережа Х Джо Байдена

США побачили серйозну загрозу, яка може підірвати підтримку України: Politico оприлюднило тези таємного документа

Посадовці адміністрації президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена набагато більше стурбовані корупцією в Україні, ніж вони публічно визнають. Американські журналісти нібито отримали конфіденційний стратегічний документ.

Про це пише Politico.

У конфіденційній версії довгострокового плану Сполучених Штатів Америки щодо співпраці з Україною вказується, що корупція на високому рівні може підірвати довіру української громадськості та іноземних лідерів до українського уряду під час війни. 

За інформацією видання, держдеп США регулярно розробляє чотирирічні стратегії щодо пріоритетів США в певній країні і, зокрема,  в Україні. Конфіденційна версія цього документа втричі довша, зазначають журналісти, і містить жорсткіші формулювання та набагато більше деталей про цілі США. Більшість з них покликані зменшити корупцію в Україні.

"У "делікатній, але не секретній" версії зазначається, що попри війну Україна не може відкладати зусилля щодо боротьби з корупцією, а межі цієї роботи треба закладати вже зараз. Тим часом конфіденційна версія документа зазначає, що уявлення про корупцію на високому рівні може підірвати довіру української громадськості та іноземних лідерів до уряду України", — пише Politico.

Як зазначається, адміністрація Байдена хоче змусити Україну побороти хабарництво, з огляду на кількість допомоги, яку надали Сполучені Штати. А втім, занадто гучні твердження можуть зіграти на руку противникам допомоги Україні, зокрема республіканцям. Це також може змусити більше європейських країн задуматися про свою роль.

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден закликав республіканців у Конгресі дотриматися свого слова щодо допомоги Україні. На його думку, серед республіканців і демократів, як у Палаті представників, так і в Сенаті є переважна більшість законодавців, які підтримують Україну.

Про це Байден сказав під час виступу в Білому домі. Він наголосив, що сподівається, що республіканці дотримаються свого слова щодо допомоги Україні. Глава Білого дому закликав політиків "припинити грати в ігри".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.10.2023 20:42