Фото: Вікіпедія

США пропонують Словаччині значну знижку на гелікоптери після передачі МіГ-29 Україні

США запропонували Словаччині продати 12 нових гелікоптерів Bell AH-1Z Viper зі знижкою після того, як Братислава відправить в Україну свої винищувачі МіГ-29. 

Про це повідомив міністр оборони Словаччини Ярослав Надь у Facebook.

За його словами, вартість цих гвинтокрилів становить трохи більш як мільярд доларів, але Словаччина виплатить всього близько 340 мільйонів протягом трьох-чотирьох років у межах запланованого оборонного бюджету. Решта, приблизно 660 мільйонів доларів, буде передана через Фонд оборони уряду США FMF.

"Кілька країн виявили інтерес до цих гелікоптерів, якщо ми їх не візьмемо, вони підуть в іншу країну. Завдяки нашій відповідальній оборонній політиці, відносинам із США, а також чіткій підтримці України ми першими отримали цю пропозицію. Вона є надзвичайно вигідною та значно підвищить оборонний потенціал Словацької Республіки. Бойових гелікоптерів у нас зараз взагалі немає, тому це буде абсолютно новий потенціал", — написав Ярослав Надь.

Нагадаємо, уряд Словаччини ухвалив рішення про передачу Україні 13 винищувачів МіГ-19 та частини ЗРК "Куб". Начальник Генштабу Даніель Змеко зауважив, що передача літаків жодним чином не загрожуватиме обороні Словаччини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 22.03.2023 11:43