Скріншот з відео

США та союзники готують юридичну базу для конфіскації заморожених російських грошей

Сполучені Штати Америки та європейські союзники створюють юридичну базу для передачі заморожених російських активів Україні. Їх використають на відновлення українських міст після війни.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, пише "Голос Америки". За його словами, йдеться про 300 мільярдів доларів. Значна частина цих заморожених активів зосереджена у Європі.

"На мою думку, якщо ти щось зламав, то плати. І якщо росіяни зламали, вони мусять за це заплатити. І один зі способів це зробити — якраз через ці активи. Ми маємо переконатись, що для цього є юридична база. Як я і зауважив, оскільки більшість цих активів — в Європі, європейці також мають бути переконані, що для цього існує юридичне підґрунтя", — заявив Ентоні Блінкен.

Держсекретар США наголосив, якщо дозволити Росії робити те, що вона робить з Україною без покарання, це надішле сигнал у всьому світі країнам-агресорам.

"Це відкриття скриньки Пандори із конфліктами. Нікому не буде добре у цьому світі, світі конфлікту та агресії. Якщо подивитись на те, що надається Україні прямо зараз, включно із військовою, економічною і гуманітарною допомогою, решта світу робить насправді трохи більше, ніж ми. Тож ми чудово розділяємо це навантаження", — говорить Блінкен.

Нагадаємо, арештовані кошти Росії за кордоном будуть спрямовуватися у відповідний фонд компенсації на відновлення УкраїниУряд разом зі Сполученими Штатами Америки опрацьовують механізми для передачі конфіскованих активів. Про це в ефірі розповів міністр юстиції Денис Малюська національного телемарафону. Він зазначив, що наразі сума конфіскованих активів невелика, якщо порівнювати зі збитками, які Росія завдала Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.10.2023 21:59