Фото: Генштаб ЗСУ

США у шість разів збільшать виробництво артилерії для України, — NYT

Пентагон планує збільшити обсяги виробництва артилерійської зброї для України. Штати хочуть протягом двох років вийти на 90 тисяч 155-міліметрових снарядів на місяць.

Про це пише The New York Times із посиланням на високопосадовця з постачання Міністерства оборони США.

Пентагон нібито планує збільшити виробництво снарядів на 500%. Таких обсягів не виготовляли з часів Корейської війни. За даними ЗМІ, це стане частиною найагресивнішої модернізації оборонної промислової бази США майже за 40 років.

Щоб виконати план — розширять існуючі заводи та залучать нових виробників.

Такими обсягами Штати хочуть щоб компенсувати дефіцит зброї, спричинений війною в Україні, і створити запаси для майбутніх конфліктів.

У виданні зазначають, що Пентагон витрачатиме близько мільярда доларів на рік впродовж наступних 15 років для підвищення рівня автоматизації та безпеки працівників, які допоможуть пришвидшити виготовлення боєприпасів.

Журналісти наголошують, що рішення Міноборони США щодо розширення виробництва артилерії є найчіткішим свідченням того, що Штати планують підтримувати Україну незалежно від того, як довго триватиме війна.

Нагадаємо, нещодавно в ЗМІ з'явилася інформація, що Київ вже найближчим часом може отримати від США танки Abrams. Деякі видання запевняють, що значна кількість танків приїде в Україну вже цього тижня.

Війна, 24.01.2023 22:21