США відправлять астронавтів на Місяць і там їх залишать

22 ЛИПНЯ 2019 07:51

Сполучені Штати планують в 2024 року відправити своїх астронавтів на Місяць і «залишити їх там» на деякий час. Таку заяву зробив американський віце-президент Майк Пенс.

«На цей раз, коли ми полетимо на Місяць, ми не здійснимо візит - ми залишимося на ній», - сказав він в інтерв'ю телеканалу CBS.

Пенс зазначив, що Вашингтон на «сто відсотків» прихильний до цієї мети. Він упевнений, що досвід місячної програми буде корисний у подальшому при відправці людини на Марс. Адміністрація президента США Дональда Трампа повністю підтримує програму NASA Artemis (Артеміда).

«Ми розуміємо, що на той час, коли ми полетимо на Марс (а американці полетять на Марс!), Нам потрібно буде розробити нові технології, нове обладнання і набути нового досвіду, який ми можемо отримати лише на Місяці», - сказав віце- президент.

За його словами, астронавтів доставлять туди, залишать погостювати на супутнику Землі, а потім заберуть їх. Після успіху цієї місії, через п'ять років США відправлять експедицію на Марс. Це одна з причин відродження місячної програми.

Нагадаємо, що в рамках програми Artemis NASA готує випробувальний політ важкої ракети Space Launch System (SLS) з новим кораблем Orion навколо Місяця.

Технології, 22.07.2019 07:51