США закликають посилити санкції проти КНДР

09 ВЕРЕСНЯ 2017 15:05

США звернулися до Ради Безпеки ООН із закликом проголосувати щодо нових санкцій проти Північної Кореї в понеділок, 11 вересня, інформує TrueUA.

Постійна представниця США при ООН Ніккі ХЕЙЛІ впродовж останніх днів активно виступала за посилення санкцій у відповідь на останні ракетні випробування Пхеньяна. США пропонують накласти нафтове ембарго та заборонити експорт текстильної продукції, повідомляє агентство Reuters з посиланням на проект резолюції. 

Окрім того, пропонується заморозити усі закордонні фінансові активи північнокорейського лідера Кім Чен ИНА, заборонити йому виїзд за кордон і заборонити працевлаштування північнокорейських працівників в інших країнах. Партнери Пхеньяна - Китай і Росія, які можуть заблокувати резолюцію щодо нових санкцій, - поки не висловлювалися за нові обмеження.

Як повідомлялося, тиждень тому, 3 вересня КНДР здійснила шосте випробування ядерної зброї, яке стало найпотужнішим в історії країни. Випробування спричинили землетрус, який був відчутним у сусідніх Китаї та Південній Кореї. Пхеньян заявив, що підірвав водневу бомбу.

Світ, 09.09.2017 15:05