Фото ілюстративне. Джерело: The Times of Israel

США занепокоєні, що Ізраїль може розпочати наземну операцію в Лівані, — WSJ

Міністерство оборони США занепокоєне, що вибухи пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, можуть призвести до наземної війни. Бойові дії можуть спалахнути на півдні Лівану між Ізраїлем і "Хезболлою". 

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Ще до інцидентів з вибухами у Лівані міністр оборони США Ллойд Остін висловив іншим високопосадовцям Пентагона свої побоювання, що Ізраїль є близьким для початку наступу після тривалого періоду ракетних і повітряних атак з боку "Хезболли", підтримуваного Іраном угруповання бойовиків, яке контролює більшу частину південного Лівану.

"Я дуже стурбований тим, що ситуація виходить з-під контролю", — йдеться у заяві високопоставленого представника оборонного відомства США.

За словами особи, яка знайома з цим питанням, ізраїльські військові в останні дні перекинули дивізію спецпризначенців і десантників на північ з південної частини держави, після того, як вона кілька місяців виконувала завдання в Газі. Дивізія складається з тисяч солдатів.

Своєю чергою речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі переконаний, що все ще існує спосіб закінчити кризу дипломатією, а не війною.

Нагадаємо, раніше видання Reuters повідомляло, що ізраїльська спецслужба "Моссад" заклала незначну кількість вибухівки у п'ять тисяч пейджерів тайванського виробництва, які замовило ліванське угрупування "Хезболла". Зазначається, що це сталося за кілька місяців до вибухів у Лівані у вівторок, 17 вересня, коли було вбито дев'ятьох та поранено майже три тисячі людей, включно з бойовиками ліванського угрупування.

У середу, 18 вересня, у містах Лівану почалася друга хвиля вибухів. Зокрема, детонували не лише пейджери, а й різні засоби зв'язку та техніка — телефони, мобільні рації, ноутбуки тощо.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.09.2024 16:55