Фото: соцмережі

США звернулися до Кремля після заворушень у Махачкалі

Сполучені Штати Америки засудили антисемітські акції у Дагестані та закликали російську владу забезпечити безпеку ізраїльтян та євреїв. Водночас США висловили підтримку єврейській спільноті.

Таку заяву у соцмережі X зробила спецпосланниця США по боротьбі з антисемітизмом, посол Дебора Ліпштадт.

"Ми засуджуємо жорстокі протести в Росії, що, як повідомлялося, загрожують ізраїльтянам і євреям. Ми закликаємо російську владу гарантувати їхню безпеку", — йдеться у повідомленні Ліпштадт.

Вона зазначила, що США спостерігають підйом хвилі антисемітизму по всьому світу

"США підтримують Ізраїль та всю єврейську спільноту. Нападам на євреїв чи розпалюванню антисемітизму немає виправдання", — додала посол.

Скріншот з соцмережі X Ліпштадт

Події в аеропорту Махачкали: що відомо

У неділю, 29 жовтня, дагестанці увірвалися до аеропорту Махачкали та влаштували обшук у приміщеннях у пошуках євреїв, які прилетіли з Ізраїлю. Перелякані співробітники аеропорту намагалися ховатися у службових кабінетах. Злітним полем бігали чоловіки, тепер уже перевіряючи всі літаки. Пілоти просили пасажирів залишатися на своїх місцях. При цьому місцева влада та силовики не намагалися цьому перешкодити. На оприлюднених кадрах видно, як натовп в аеропорту Махачкали оточив літак на злітно-посадковій смузі. 

Згодом аеропорт у Махачкалі таки закрили через заворушення. У небі над аеропортом кружляли рейси з Нижньовартовська та Москви. Не виключається, що літаки переправили до аеропортів сусідніх республік.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія активно поширює культуру ненависті до інших народів. Події в Махачкалі є чудовою ілюстрацією політики Кремля.

Зауважимо, 27 жовтня Генеральна Асамблея Організації об'єднаних націй під час засідання ухвалила йорданську резолюцію. Вона закликає до гуманітарного перемир'я в Секторі Гази.

Раніше повідомлялось, що Ізраїль проводить обмежені наземні операції на території Сектора Гази через застереження Сполучених Штатів Америки. Раніше Єрусалим планував повномасштабне вторгнення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 30.10.2023 09:52