Фото: соцмережі

Дагестанці увірвалися до аеропорту в Махачкалі: вони шукають євреїв, які прилетіли з Ізраїлю (відео)

У неділю, 29 жовтня, дагестанці увірвалися до аеропорту Махачкали та влаштували обшук у приміщеннях у пошуках євреїв, які прилетіли з Ізраїлю.

Про це повідомляють РосЗМІ.

За даними джерела, перелякані співробітники аеропорту намагаються ховатися у службових кабінетах. Злітним полем, судячи з відео, бігають чоловіки, тепер уже перевіряючи взагалі всі літаки. Пілоти просять пасажирів залишатися на своїх місцях. При цьому місцева влада та силовики, як і раніше, не намагаються цьому перешкодити.

На оприлюдненому фото видно, як натовп в аеропорту Махачкали оточив літак на злітно-посадковій смузі.

Згодом аеропорт у Махачкалі таки закрили через заворушення. У небі над аеропортом кружляють рейси з Нижньовартовська та Москви. Не виключається, що літаки переправлятимуться до аеропортів сусідніх республік.

Війна в Ізраїлі: що відомо

Бойовики ХАМАСу 7 жовтня розпочали вторгнення до Ізраїлю. Вони викрадали та вбивали мирних жителів, а відео своїх звірств викладали у соцмережі. У відповідь Армія оборони Ізраїлю оголосила про початок операції проти терористів, метою якої є їхнє знищення. ЦАХАЛ вже завдав ударів по місцях дислокації бойовиків у Секторі Гази.

Також Ізраїль планує наземну операцію у Секторі Гази. Наразі на кордоні Ізраїль зосередив сотні одиниць військової техніки. Наступ повинен був розпочатися 14-15 жовтня, однак його відклали через невідповідні погодні умови. The New York Times писав, що операція може затягнутися на місяці, бо воювати доведеться в щільній міській забудові, земля під якою пронизана тунелями, що використовуються ХАМАСом. Сам Сектор Гази є густонаселеною міською місцевістю, де живуть понад два мільйони людей.

Пізніше Армія оборони Ізраїлю заявила, що взагалі може скасувати наземну операцію у Секторі Гази, якщо ХАМАС звільнить усіх заручників і беззаперечно здасться. Кількість захоплених ХАМАСом заручників оцінюється в понад 200 людей.

Нагадаємо, 25 жовтня у ЗМІ з'явилася інформація, що прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу готовий відстрочити введення військ, щоб вести переговори про заручників.

Також журналісти поінформували, що сотні бойовиків палестинських терористичних угруповань із Сектора Гази пройшли спеціальну підготовку в Ірані незадовго до нападу на Ізраїль. Йдеться про навчання, яке відбулося у вересні поточного року.

Зауважимо, 27 жовтня Генеральна Асамблея Організації об'єднаних націй під час засідання ухвалила йорданську резолюцію. Вона закликає до гуманітарного перемир'я в Секторі Гази.

Раніше повідомлялось, що Ізраїль проводить обмежені наземні операції на території Сектора Гази через застереження Сполучених Штатів Америки. Раніше Єрусалим планував повномасштабне вторгнення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 29.10.2023 20:29