Фото: АрміяInform

Стало відомо, чи США підтримують рішення Зеленського щодо Бахмута

Володимир Зеленський прийняв правильне рішення щодо оборони Бахмута, що на Донеччині. Сполученні Штати підтримують президента України у цьому питанні.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін під час брифінгу.

"Українці зробили щось надзвичайне в районі Бахмуту. Росіяни хочуть захопити це місто вже сім місяців, але не мають там якихось успіхів завдяки старанням Збройним силам України", — заявив він.

Очільник Пентагона запевнив, якщо Зеленський скаже, що треба відступити із Бахмута, то це не буде означати програш у війні.

"Щодо значущості цього міста. Президент Зеленський веде свою боротьбу, він залучений конкретно у прийнятті рішень щодо того, що важливо, а що не важливо для оборони. Якщо Зеленський скаже, що треба перегрупуватися, то це не означає, що війну програно. Це їм вирішувати, де залишатися і як довго вести оборону. Це їм вирішувати, а не нам", — заявив Остін.

Міністр оборони США також наголосив, що США будуть підтримувати будь-яке рішення українського президента.

"Ми будемо підтримувати будь-яке рішення Зеленського. Ми зараз сподіваємось надати українцям можливість для зміни динаміки на полі бою", — додав Остін.

Нагадаємо, країни-союзники України домовились про надання нашій державі нової зброї. Зокрема, Збройні сили отримають танки від Швеції та системи ППО від Норвегії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.03.2023 22:57