На фото: Арте Котенко. Джерело: скриншот з відео

Стало відомо, хто представить Україну на "Дитячому Євробаченні-2024"

У неділю, 22 вересня, відбувся фінал Національного відбору на "Дитяче Євробачення-2024", яке пройде у столиці Іспанії Мадриді. Переможцем став Артем Котенко.

Про це стало відомо з трансляції Нацвідбору на "Дитяче Євробачення-2024". Загалом у фіналі виступили шестеро учасників. 

Ведучими Національного відбору були шоумен Тимур Мірошниченко та співачка Анна Трінчер. За лаштунками з дітьми та їхніми групами підтримки спілкувалася телеведуча Анна Тульєва.

Переможця обирали судді та глядачі, які голосували у застосунку "Дія". Зокрема, до складу журі Нацвідбору цього року увійшли співачка Roxolana, учасник і саунд-продюсер гурту Tvorchi Андрій Гуцуляк та член журі відбору на "Євробачення-2020" Віталій Дроздов.

Так, за результатами голосування в "Дії", найбільший бал отримав Артем Котенко, а саме шість балів. Від суддів він отримав п'ять балів. 

"Я дуже всім вдячний за голоси. Я вдячний журі за те, що оцінили вони чесно. Я вдячний Збройним силам України. За те, що ми можемо стояти тут і доторкнутися до своїх мрій", — наголосив Котенко.

Що відомо про Артема Котенка

Юному співакові 12 років. Хлопчик родом з міста Охтирка, що на Сумщині. Артем співає з трьох років. Попри свій юний вік, співак прагне донести світові про дорослі та серйозні проблеми, які мають українці. У своїй пісні він розповідає глядачам про те, що українці втрачають не лише свої домівки, а й місця, де відчували себе щасливими.

У фіналі Національного відбору він виступив із піснею "Дім", яку для нього написала співачка та музична продюсерка Національного відбору Світлана Тарабарова.

Що відомо про "Дитяче Євробачення"

Це щорічний конкурс, у якому беруть участь по одному представнику від кожної з країн-членів Європейської Мовної Спілки. У конкурсі можуть брати участь діти віком від 10 до 15 років.

Україна бере участь у Дитячому пісенному конкурсі "Євробачення" з 2006 року: відтоді один раз перемагала (Анастасія Петрик з піснею "Небо" у 2012 році) та двічі посідала друге місце (у 2008 та 2013 роках). 

Цього року дитячий пісенний конкурс пройде у Мадриді. Фінал конкурсу відбудеться 16 листопада.

Нагадаємо, пісенний конкурс "Євробачення" у 2025 році відбудеться у швейцарському місті Базель. У процесі відбору враховували можливості місця проведення конкурсу, місцеву інфраструктуру та здатність прийняти делегації з усієї Європи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 23.09.2024 12:09