Фото: kpi.kharkov.ua

Стало відомо, скільки укриттів в Україні відповідають встановленим вимогам

На сьогодні на підконтрольній Україні території облаштовано понад 60 тисяч об’єктів цивільного захисту. Більшість з них відповідають встановленим вимогам.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

"Наприкінці 2023 року кількість укриттів, які відповідають нормам, збільшилася майже на дві тисячі. І на сьогодні вже близько 84% з понад 60 тисяч об’єктів цивільного захисту на підконтрольній Україні території відповідають встановленим вимогам", — зазначив міністр.

Клименко зазначив, що на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну цей показник був утричі меншим.

"Працівники ДСНС та поліції проводять моніторинг та щоквартальні обстеження для актуалізації даних щодо стану укриттів. І головне — їхньої доступності для населення", — зауважив посадовець.

Нагадаємо, у застосунку "Дія" з'явилася нова корисна послуга. Відтепер українці зможуть легко знайти найближчі та найзручніші укриття через додаток. Варто додати, що з міркувань безпеки послуга буде недоступною в Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях.

Додамо, раніше у Києві затопило укриття відходами з каналізації. Інцидент трапився 13 січня у Солом'янському районі столиці на вулиці Метробудівській. Також 22 грудня в укритті однієї зі шкіл міста Києва під час повітряної тривоги обвалилася стеля. У цей час там перебували діти. Момент обвалу стелі потрапив на відео.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.02.2024 16:53