Фото: сайт "Динамо"

Старт "Динамо" у Лізі чемпіонів: в УЄФА затвердили дати матчів з "Партизаном"

Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) затвердила дати матчів київського "Динамо" та белградського "Партизана" в рамках другого раунду кваліфікації Ліги чемпіонів. Саме цим поєдинком українська команда відкриває свій шлях у найпрестижнішому європейському турнірі.

Про це повідомляє офіційний сайт УЄФА.

Перший поєдинок "Динамо" та "Партизана" відбудеться 23 липня у польському місті Люблін, початок матчу — 21:00 за київським часом. Вже 31 липня сербський клуб прийме "динамівців" у Белграді, а поєдинок розпочнеться о 21:00.

Кваліфікація "Динамо" у Лізі чемпіонів: що відомо

"Динамо" відібралося у кваліфікацію Ліги чемпіонів за підсумками чемпіонату з другого місця, поступившись двома очками "Шахтарю". Це означає, що кияни мають проходити кваліфікацію, аби потрапити у груповий етап Ліги чемпіонів. При цьому доведеться долати одразу три раунди.

"Динамо" стартуватиме з другого раунду кваліфікації та проходитиме через шлях "представників ліг". Через цей шлях до групи Ліги чемпіонів потраплять лише дві команди. Якщо "Динамо" пройде цей раунд кваліфікації Ліги чемпіонів, то гарантовано матиме єврокубкову осінь — потрапить мінімум до групової стадії Ліги конференцій. Команди, що програють у цьому раунді, потрапляють у третій раунд кваліфікації Ліги Європи.

Далі серед можливих суперників київської футбольної команди — "Рейнджерс" (Шотландія), "Славія" (Чехія), "Зальцбург" (Австрія), "Лілль" (Франція). Команди, що програють у цьому раунді, потраплять у плей-оф раунд кваліфікації Ліги Європи. Для виходу в груповий етап Ліги чемпіонів згодом іще треба пройти раунд плей-оф.

Динамо" вперше за два роки гратиме в Лізі чемпіонів. За підсумками сезону-2022/2023 кияни фінішували четвертими та грали лише у кваліфікації Ліги конференцій. Востаннє "Динамо" грало на груповій стадії найпрестижнішого клубного футбольного турніру в сезоні-2021/2022: набрало одне очко у групі з "Баварією", "Бенфікою" та "Барселоною". Востаннє "Динамо" долало груповий раунд Ліги чемпіонів у сезоні-2015/2016 — посіло друге місце в групі з "Челсі", "Порту" та "Маккабі" (Тель-Авів).

Нагадаємо, що 11 травня донецький "Шахтар" обіграв київське "Динамо" у поєдинку 28 туру Української Прем'єр-ліги. Тож "Шахтар" здобув 15 чемпіонський титул в історії клубу та друге поспіль чемпіонство.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 03.07.2024 18:07