Стівен ПАЙФЕР: Законопроект, який обмежує дії Білого дому відносно Росії, має усі шанси

24 ЛИПНЯ 2017 13:15

Законопроект, який обмежує дії Білого дому відносно Росії, не лише має шанси бути підтриманим в Палаті представників, а і набрати достатню кількість голосів, щоб подолати президентське вето, вважає колишній посол США в Україні Стівен ПАЙФЕР.

 

Про це повідомляє сайт TrueUA із посиланняи на Голос Амерки.

 

Проект закону є фактично виразом недовіри до Білого дому з боку Конгресу. Законодавці не вірять, що адміністрація буде проводити послідовну політику відносно Росії, залишить санкції та покарає Москву за втручання в американські вибори та вторгнення в Україну, зауважує експерт Інституту Брукінґса Стівен ПАЙФЕР.

 

На вівторок заплановано винесення на розгляд Палати представників проект закону «Про протидію дестабілізуючим діям Ірану», в який входять додаткові санкції проти Ірану, Росії та Північної Кореї. Це стало результатом домовленості між республіканцями та демократами в Палаті представників.

 

Місяць тому версію цього законопроекту підтримав Сенат: 98 голосів ЗА і 2 ПРОТИ.

 

«Законопроект, який був підтриманий такою великою більшістю в Сенаті, показує брак довіри як сенаторів- республіканців, так і демократів до подальших дій ТРАМПА відносно російських санкцій. Припускаю, якщо законопроект буде винесений на голосування в Палаті представників, його теж підтримає переважаюча більшість. І це поставить президента ТРАМПА перед дуже складним вибором: якщо він захоче накласти на цей законопроект вето, він опиниться перед перспективою того, що це вето буде подолано. А це - політична поразка», - говорить ПАЙФЕР.

Світ, 24.07.2017 13:15