Фото: Twitter @jensstoltenberg

Столтенберг анонсував нову систему закупівлі зброї для України від НАТО

Нову систему закупівель зброї для України буде розроблено невдовзі. Система, яку розроблятимуть на прохання Києва, має стати ефективною, прозорою та підзвітною.

Про це повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на прес-конференції за підсумками зустрічі Україна-ЄС-НАТО, передає "Укрінформ".

"Це перетворилося на війну на виснаження, на боротьбу логістик. Ключові можливості мають діставатися України до того, як Росія зможе скористатися моментом. Тож ми з міністром закордонних справ Кулебою, високим представником Боррелем обговорили потребу в пришвидшенні виробництва та покращенні нашої системи закупок, щоб продовжувати підтримувати Україну. На запит України ми погодилися, що НАТО треба допомагати із розробкою системи закупівель, яка була б ефективною, прозорою та підзвітною", — заявив Столтенберг.

Сторони погодилися провести зустріч експертів із закупівель України, ЄС і НАТО, щоб подивитися, що можна зробити щодо надання Україні потрібної зброї.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг підтвердив, що Україна стане членом Альянсу. На шляху до цього потрібно перемогти РФ та відстояти суверенітет незалежної держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.02.2023 18:12