Єнс Столтенберг. Джерело: politico

Столтенберг скликає засідання Ради НАТО-Україна у відповідь на нещодавні атаки РФ: названо дату

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг скликає надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів на прохання української сторони після останніх російських повітряних атак. Захід запланований на 28 серпня.

Про це заявила речниця НАТО Фара Дахлалла, пише The Guardian.

За її словами Єнс Столтенберг у середу скликає засідання Ради Україна-НАТО. Зустріч пройде на рівні послів.

"Очікується, що міністр оборони України Рустем Умеров проінформує членів Північноатлантичного альянсу по відеозв'язку про ситуацію на полі бою і першочергові потреби в оборонній спроможності", — зазначила речниця.

Вона підкреслила, що завтрашня зустріч відбудеться після нещодавніх потужних російських атак по українському цивільному населенню та інфраструктурі. Також Дахлалла додала, що "союзники по НАТО надали значну підтримку протиповітряній обороні України і вони віддані подальшому зміцненню оборони України".

Нагадаємо, вранці 26 серпня російські окупанти здійснили одну з наймасованіших повітряних атак по Україні з початку повномасштабного вторгнення. Зокрема, ворог випустив 236 засобів ураження. Силами та засобами протиповітряної оборони збито 102 ракети та 99 ударних БпЛА. Внаслідок ворожого обстрілу по українських містах загинуло семеро людей, ще 47 отримали поранення. Серед постраждалих також є діти.

Додамо, у ніч на 27 серпня армія окупантів знову атакувала Україну. Радіотехнічні війська Повітряних сил ЗСУ виявили та супроводжували 91 засіб повітряного нападу противника. Сили оборони збили п’ять крилатих ракет і 60 ударних безпілотників.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.08.2024 19:33