Фото: mukachevo-rada.gov.ua

Субсидії та пільги: в Україні можуть максимально спростити оформлення допомоги

В Україні розглядають можливість максимально спростити документообіг щодо певних видів державної допомоги. Йдеться про оформлення пільг та субсидій.

Про це повідомила прес-служба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Вказується, що 19 липня відбулася нарада за участі представників Мінсоцполітики, Пенсійного фонду та Всеукраїнської ради голів ОСББ. Сторони обговорювали отримання пільг та субсидій соціально незахищеними громадянами, в тому числі ветеранами.

Своєю чергою віце-прем'єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала державні органи максимально спростити відповідні процедури.

"Зокрема, уникати зайвої бюрократії та розширювати канали передачі документів. До прикладу, через "Укрпошту" та електронну пошту. А також продумати комунікацію в умовах обмеження зв’язку та інтернету", — йдеться у повідомленні.

Віце-прем'єрка доручила Пенсійному фонду провести роботу зі своїми регіональними підрозділами й за участі ОСББ знайти рішення проблемних питань.

"Своєю чергою ОСББ мають узагальнити проблеми по регіонах і сформулювати пропозиції по змінах нормативно-правової бази, яка регулює житлові субсидії та пільги", — зазначили в прес-службі.

Нагадаємо, раніше у Пенсійному фонді пояснювали, що зараз українці все частіше оформляють субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. Громадяни можуть подати спрощену заяву на призначення допомоги від держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 22.07.2024 02:36