Фото: Telegram-канал Івана Федорова

Суцільна в'язниця: мер Мелітополя розповів, як живуть мешканці окупованого міста

Російські загарбники не припиняють терор українського населення на території окупованої частини Запорізької області. Мешканці Мелітополя, який рашисти захопили у перші дні повномасштабного вторгнення, живуть в жахливих умовах. Окупанти намагаються перетворити їх на жебраків, аби було легше маніпулювати.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров. Він зазначив, що станом на сьогодні у місті залишаються близько 50 тисяч українців.

"Останні два тижні є така теза, яку ми з командою часто повторюємо, тому що її нам підказали наші мешканці, які живуть в окупації, — "Живемо добре, як у в'язниці". Тому сьогодні Мелітополь — це суцільна в'язниця, у якій залишилося 50 тисяч мешканців, які не можуть виїхати за межі міста без отримання спеціальної перепустки, які не можуть звернутися до лікарні без рашистського паспорта або поданої заявки на його отримання. Які сьогодні з важкістю можуть піти на ринок чи у супермаркет, тому що з одного боку асортимент низький, а з іншого боку — надвисокі ціни", — пояснив Федоров.

Мер Мелітополя зазначив, що окупанти встановили у місті захмарні ціни на продукти. Так, м'ясо коштує 500 гривень, що у тричі більше, ніж сьогодні можуть придбати люди, які живуть на підконтрольній Україні території. Також він вказав, що 80% бізнесу у Мелітополі не працює. 

Крім цього, окупанти примушують місцевих отримувати російські паспорти. Як приклад Федоров навів чергову маніпуляцію ворога: "Сказали, що всім багатодітним родинам, або всім, хто буде народжувати, будуть видавати по 500 тисяч рублів. Звичайно, нашим мешканцям, яким немає за що жити, пішли подали заявки на ці паспорти. Але через місяць окупанти сказали, що ці кошти видаватимуть з 2026 року. А ми розуміємо, що рашистський 2026 рік на території окупованої Запорізької області ніколи не настане".

Федоров пояснив, що рашисти намагаються перетворити наших мешканців на жебраків, які залякані усім.

"Вони вважають, що у такий спосіб їм буде легше маніпулювати мешканцями", — сказав він.

Нагадаємо, раніше Федоров розповів про вимоги рашистів у перші дні окупації Мелітополя. Він зазначив, що ворог запропонував йому переконати людей погодитися із російською окупацією. Зробити це місцева влада, звісно, відмовилась.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.03.2023 13:45