Фото: СБУ

Суд обрав запобіжний захід екс-нардепці, яку викрили на схемі фіктивних довідок про інвалідність

У п'ятницю, 7 червня, суд обрав запобіжний захід колишній народній депутатці, яку затримали за підозрою в організації схеми ухилення від мобілізації. Зокрема, її викрили на оформленні інвалідності за хабарі.

Про це повідомила речниця Офісу генерального прокурора Надія Максимець у коментарі "РБК-Україна".

В Офісі генпрокурора імені та прізвища фігурантки не вказали, але за інформацією джерел видання, йдеться про Ірину Сисоєнко.

Так, за словами Максимець, підозрюваній було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у понад 900 тисяч гривень.

"За наявною інформацією, застава за підозрювану вже внесена", — уточнила речниця Офісу генерального прокурора.

Водночас, після внесення застави суд наклав на фігурантку ряд обов’язків, зокрема:

  • з’являтися за викликом до слідчого, прокурора;
  • повідомляти про зміну місця проживання;
  • утриматися від спілкування з учасниками провадження.

Крім того, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з заставою у майже 250 тисяч гривень посереднику, та нічний домашній арешт для ще однієї з підозрюваних. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів іншим підозрюваним.

Нагадаємо, 7 червня Служба безпеки ліквідувала чергову масштабну схему ухилення від мобілізації. До оборудки причетна колишня народна депутатка, яка наразі входить до керівного складу столичного інституту з питань профілактичної медицини. Основними клієнтами зловмисників були потенційні призовники, які планували використати підробку для зняття з військового обліку та незаконного виїзду за кордон.

За наявними даними, щомісяця незаконна діяльність зловмисників на чолі з ексдепутаткою приносила "прибуток" у майже 100 тисяч доларів США. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.06.2024 16:47