Фото: ДБР

Суд обрав запобіжний захід командувачу сил ТрО "Південь", який змушував бійців будувати йому маєток

За матеріалами Державного бюро розслідувань районний суд міста Одеса обрав запобіжний захід командувачу сил територіальної оборони "Південь" у вигляді двох мільйонів гривень застави.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, наразі прокуратура готує апеляцію, адже сторона обвинувачення просила суд обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з правом внесення застави у п'ять мільйонів гривень.

Раніше, а саме 3 червня, працівники ДБР спільно зі Службою безпеки України повідомили фігуранту про підозру. За даними слідства, він змушував підлеглих будувати йому приватний будинок.

Будували будинок

Будували будинок

Фото: ДБР

Відомо, що посадовець залучив трьох військовослужбовців до будівництва свого маєтку ще торік. Вони понад рік будували дім для начальника, отримуючи при цьому доплати за нібито виконання бойових завдань на передовій.

"Командувачу повідомлено про підозру в перевищенні службових повноважень, що заподіяло істотну шкоду в умовах воєнного стану. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 12 років. Йому планують обрати запобіжний захід", — зазначили в ДБР.

Нагадаємо, що також у серпні минулого року працівники Державного бюро розслідувань затримали колишнього керівника Запорізького обласного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Військком організував схему збагачення для свого оточення та допомагав ховатися від суду кримінальним елементам.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 18.06.2024 15:23