Фото: Нацполіція

Суд обрав запобіжний захід водію, який на смерть збив військового на блокпосту у Києві

Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід винуватцю смертельної дорожньо-транспортної пригоди на блокпосту.

Про це повідомила прес-служба Київської міської прокуратури.

Зокрема, водієві присудили тримання під вартою строком на два місяці. Альтернатива застави не передбачена.

"За клопотанням Київської міської прокуратури Шевченківським районним судом м. Києва винуватцю ДТП на блокпосту зі смертельними наслідками обрано безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці", — йдеться у повідомленні.

Смертельна ДТП у Києві: що відомо

Водій, керуючи автомобілем "Хонда", рухався по автодорозі М-01 в напрямку Броварського проспекту у другій смузі для руху з трьох наявних, в умовах туману попереду побачив вантажний автомобіль та здійснив різке гальмування. Надалі він не впорався з керуванням та виїхав у крайню праву смугу для руху, де здійснив наїзд на військовослужбовця, 1976 року народження, якій ніс службу на блокпосту. Від отриманих травм потерпілий помер на місці події.

Фото: Нацполіція

Водія "Хонди" затримали. Прилад "Драгер" показав, що на момент ДТП чоловік 1978 року народження був тверезий. Слідчі поліції Києва за даним фактом розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України — порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами. Триває досудове розслідування.

Згодом стало відомо, що водій автомобіля Honda рухався у комендантську годину без перепустки.

"Ця подія сталася близько 00:30. Тобто водій уже рухався півгодини, як почалася комендантська година", — сказала начальник відділу комунікації Головного управління Національної поліції у Києві Юлія Гірдвіліс.

Зауважимо, у ЗМІ повідомляли, що кермом автомобіля "Хонда", який на смерть збив військового на блокпості на в'їзді в Київ, був 45-річний адвокат.
 
Нагадаємо, 22 жовтня водію, який на блокпосту у Києві збив військовослужбовця оголосили про підозру. Йому загрожує до восьми років тюрми.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 23.10.2023 18:41