Суд США засудив Вайнштейна до 23 років в'язниці за звинуваченнями в сексуальному насильстві

11 БЕРЕЗНЯ 2020 19:04

Суд в Нью-Йорку засудив колишнього американського продюсера Харві Вайнштейна до 23 років в'язниці за звинуваченнями в сексуальному насильстві.

Журі присяжних в лютому визнало його винним у сексуальному насильстві за двома пунктами звинувачення з п'яти. По двох найбільш серйозним пунктами звинувачення він був виправданий.

У жовтні 2017 року The New York Times було опубліковано матеріал, в якому Вайнштейна звинуватили в сексуальних домаганнях по відношенню до багатьох жінок. За відомостями видання, продюсер протягом 30 років схиляв до інтимних стосунків молодих актрис і співробітниць своєї компанії, обіцяючи за це кар'єрне просування.

З тих пір з обвинуваченнями на його адресу публічно виступили понад 80 жінок, в тому числі актриси Анджеліна Джолі, Гвінет Пелтроу і Сальма Хайек.

Звинувачення в зґвалтуванні і домаганнях були пред'явлені Вайнштейну в 2018 році. Продюсер свою провину заперечує, наполягаючи, що не скоював насильницьких дій, і сексуальні контакти, якщо і відбувалися, то за взаємною згодою, повідомляє Euro News.

Світ, 11.03.2020 19:04