Фото: росЗМІ

Суд виніс вирок чотирьом сепаратистам, які воювали проти ЗСУ

Чотирьох бойовиків з "Л/ДНР" засудили до дванадцяти та десяти років ув’язнення за службу на окупантів. Усіх чотирьох терористів взяли у полон українські захисники.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Один з них, мешканець Донецька, служив в окремій мотострілецькій бригаді на посаді стрілка, а потім у полку спецпризначення "Міноборони ДНР". Він чергував на блокпостах, охороняв адмінбудівлі та патрулював вулиці у містах Торез і Шахтарськ. З травня 2018 по лютий 2022 року чоловік чинив спротив ЗСУ поблизу населених пунктів Ясинуватського району та Міжнародного аеропорту "Донецьк" ім. Сергія Прокоф’єва.

Другий — механік-водій танку, БМП та гаубиці "Гвоздика" воював проти ЗСУ у складі танкового батальйону "ДНР". Він чинив збройний опір українським захисникам під час служби у "гаубичному самохідному артилерійському дивізіоні бригади Кальміус".

Ще один, уродженець Кадіївки на Луганщині, у 2014 році добровільно вступив до лав НЗФ РФ на посаду механіка-водія бойової машини піхоти. До 2017 року він брав участь у бойових діях на східному фронті проти ЗСУ. У 2022 році чоловіка мобілізували і у складі так званої "ЛНР" він воював проти української армії в районі м. Попасна та м. Лисичанськ.

Ще один засуджений — луганчанин — влітку 2016 року добровільно вступив до лав так званої "народної міліції ЛНР" на посаду стрілка. Він брав участь у бойових діях на східному фронті проти ЗСУ з липня 2016 року по 2019 рік. Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну продовжив воювати проти України.

Їх засуджено за вчинення умисних дій з метою зміни меж території та держкордону України, державну зраду, участь у терористичній організації й діяльності не передбачених законом збройних формувань.

Сепаратисти засуджені за віну проти України

Трьом із них призначено покарання у вигляді дванадцяти, а ще одному — десять років позбавлення волі.

Нагадаємо, колишнього бойовика терористичного батальйону "Спарта" затримали в Одесі. Сепаратист брав участь у боях у районі Донецького аеропорту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 18.03.2023 13:51