Фото: Facebook Андрія Садового

Світло є лише півдня: рашисти зруйнували практично всі електропідстанції на Львівщині

На сьогодні у Львові та області зруйновано об’єкти критичної інфраструктури через обстріли рашистів. Через це місцеві жителі більшість часу сидять без світла.

Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий, передає "РБК-Україна".

"У середньому половину дня зі світлом, половину дня люди без світла. В пріоритеті виробництва, медичні установи, всі ці заклади, які забезпечують функціонування нашого міста", — розповів Садовий.

Садовий зауважив, що велика частина об’єктів все ж не підлягає відновленню. Всі їх треба буде перебудовувати. На сьогодні в межах Львівщини знищені майже всі електропідстанції.

"Електропостачання є великою проблемою, але наші електрики знаходять нестандартні кмітливі рішення, тому промисловість і ці установи, які мають забезпечити місто, працюють. Так, мешканці страждають, але всі чітко знають, які коли є графіки відключень", — повідомив міський голова.

Проте, за словами міського голови, у місті побудували систему генерації. Кожна установа має запас дизеля для генераторів та альтернативу — твердопаливний котел.

"Достатньо багато є руйнувань в межах міста і області. Як правило, це об'єкти критичної інфраструктури. Кожен з цих об'єктів має свого власника, це державні інституції. Частина цих об'єктів все ще функціонує", — поділився львівський мер.

Нагадаємо, 13 лютого за даними "Укренерго" збільшилося споживання електрики, дефіцит потужності в енергосистемі був відсутній. Наявної потужності достатньо, щоб покрити потреби споживання.

Додамо, раніше у Yasno пояснили, чому не всі будинки у темно-сірих зонах відключають від світла.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 14.02.2023 15:58