Дефіцит відсутній: "Укренерго" повідомило про ситуацію з електрикою у понеділок

Попри те, що у понеділок, 13 лютого, збільшилося споживання електрики, дефіцит потужності в енергосистемі поки що відсутній. Наявної потужності достатньо, щоб покрити потреби споживання.

Про це повідомила прес-служба "Укренерго".

Зазначається, що відсутність дефіциту пояснюється тим, що після ремонтів у роботу включено додаткові енергоблоки на декількох теплових електростанціях, зросло виробництво електроенергії в енергосистемі, яке повною мірою покриває споживання. Також через повінь інтенсивно працюють гідроелектростанції.

"Збільшення світлового дня та ясна погода сприяють генерації з відновлюваних джерел енергії. Також триває імпорт електроенергії зі Словаччини", — зазначили у компанії.

Через відсутність дефіциту потужності ліміти споживання до областей на сьогодні поки що не доводились. Заміри фактичного споживання в областях України проводяться відповідно до графіка.

"Однак через пошкоджену мережеву інфраструктуру в Одесі діють графіки погодинних відключень. У Київській, Хмельницькій, Житомирській областях та у м. Київ у міру зростання споживання теж можливе застосування відключень відповідно до графіків операторів систем розподілу для уникнення ризику перевантаження обладнання", — повідомили в "Укренерго".

Де у понеділок увесь день буде світло

Вранці 13 лютого ДТЕК повідомляв, що зі світлом протягом усього дня будуть Київ, Київська, Одеська, Дніпропетровська, Закарпатська та Черкаська області.

Нагадаємо, раніше у Yasno пояснили, чому не всі будинки у темно-сірих зонах відключають від світла.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Суспільство, 13.02.2023 12:25