Фото: Генштаб ЗСУ

Тарнавський повідомив про просування ЗСУ на Запоріжжі: які пастки підготували росіяни

Збройні сили України просуваються на південь від населеного пункту Роботине у Запорізькій області. Проте далі на українських військових чекає безліч пасток у вигляді ліній оборони ворога.

Про це повідомив речник прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун.

"Попри досить важкі бойові умови, наші війська просувалися в районах Урожайного, Роботиного. І на цей час просуваються в напрямку Новопрокопівки біля Роботиного та в напрямку Мала Токмачка — Очеретувате", — наголосив речник.

Також посадовець наголосив, що на Запорізькому напрямку противник посилив авіаційну складову, а також збільшив кількість авіаційних ударів. Це свідчить про те, що іншими силами та засобами ворог не може стримувати наступ наших військ.

"Вони безповоротно втрачають щодоби до 100 осіб, а ще є поранені, полонені. Минулої доби загалом вони втратили 305 осіб. І намагаються це латати, але виходить сумбур", — додав Штупун.

Водночас речник прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку зауважив, що попереду на захисників чекають "досить потужні" лінії оборони Росії.

Ситуація на фронті

За даними Генштабу, Сили оборони продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

За минулу добу авіація українських військових завдала два удари по пунктах управління, 10 ударів по районах зосередження особового складу та два — по зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили два зенітно-ракетних комплекси, один район зосередження особового складу та чотири артилерійських засоби на вогневих позиціях противника.

Водночас російські окупанти зосередили близько 100 тисяч своїх військових на Лиманському та Куп’янському напрямку. Крім того, ворог підвищив кількість атак. На вказаному напрямку участь в бойових діях на боці окупантів беруть угруповання "Шторм Z", Кантемирівська дивізія, яка включає танковий полк тощо.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що Україна може перемогти у війні до президентських виборів у США у листопаді 2024 року. Він вважає, що українські військові зможуть просунутися вперед під час очікуваного контрнаступу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 27.08.2023 13:35