Петра Меде та Малін Акерман — ведучі Євробачення 2024. Фото: Facebook.com/suspilne.eurovision

Гармонійний тандем: хто стали ведучими "Євробачення-2024" і що про них відомо

Ведучими головного пісенного конкурсу Європи, який пройде у травні цього року у шведському місті Мальме, стали популярна шведська телеведуча та гумористка Петра Меде та канадська акторка шведського походження Малін Акерман.

Цікаво, що Меде має аналогічний досвід, адже розважала глядачів під час "Євробачення" у 2013 та 2016 роках, а ось Акерман у цій справі новачок. Розповідаємо, що відомо про цих двох жінок.

Петра Меде

Популярна шведська телеведуча та гумористка у 2013 році була ведучою шоу та працювала на сцені одна. Знову на "Євробачення" ведуча повернулася 2016 року. Тоді вона працювала у парі з Монсом Сельмерлевом.

"Уявіть собі, що ви знову отримаєте можливість вийти на сцену "Євробачення"! Це така неймовірна честь. Після того, як спочатку вела сама, а потім разом із Монсом, я справді з нетерпінням чекаю співпраці з Малін. Ми раніше були незнайомі, але ми зустрічалися кілька разів. З нею буде приємно працювати!" — зазначала Меде.

Петра Меде

Петра Меде. Фото з Instagram

Телеведуча розпочала свою кар'єру у 2005 році. Вона була обличчям таких програм, як Stockholm Live (2007), Extra! Extra! (2007—2008), Dubbat (2008), Maestro (2011, 2013) та інші на місцевому телебаченні. У 2010 році вона дебютувала з авторською програмою Petra Mede Show. Жінка гарно тримається у кадрі, поєднуючи артистизм та відмінне почуття гумору. За останній талант її навіть визнали 2009 року найкращою жінкою-гумористкою у Швеції.

Малін Акерман

Канадська акторка шведського походження вперше стане ведучою "Євробачення". Сама вона каже, що неабияк задоволена й з нетерпінням чекає на початок конкурсу.

"Я не можу описати свої відчуття з цього приводу. Я дуже схвильована і трохи нервую, але в позитивному сенсі. Мені завжди подобалося "Євробачення", і бути частиною цього фантастичного шоу разом з Петрою — це мрія", — поділилася акторка.

Розпочала Малін свою акторську кар'єру у 1997 році, коли знялася у фільмі "Земля: останній конфлікт". Найчастіше вона з'являлася у стрічках комедійного спрямування. 

Малін Акерман

Малін Акерман. Фото з Instagram

Її також неодноразово запрошували стати ведучою канадських телешоу, а у 2005 році отримала роль у серіалі "Повернення з Лізою Кудров" від НВО.

Нагадаємо, головне пісенне шоу Європи "Євробачення-2024" пройде у травні цього року у шведському Мальме. Це вже 68-й конкурс, участь у якому візьмуть представники 37 країн. Україну представлятиме дует alyona alyona & Jerry Heil.

Відомо, що після проведення національного відбору на "Євробачення-2024" шанси на перемогу в України зросли. Представники нашої країни випереджають найближчих конкурентів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 06.02.2024 10:25