Фото: WSJ

"Тіла лежать скрізь": у Лівії вже понад три тисячі загиблих від повені

Кількість загиблих від повені у Лівії перевищила три тисячі осіб. Близько ста тисяч осіб вважаються зниклими безвісти.

Про це повідомляє The Guardian.

У місті Дерна повінь змила цілі квартали, близько 5000 людей вважаються зниклими безвісти. Ще 700 загиблих мають пройти ідентифікацію. 

"Кількість зниклих безвісти обчислюються тисячами, а кількість загиблих, як очікується, сягне десяти тисяч", — заявив міністр охорони здоров’я уряду східного регіону Лівії Осман Абдель Джаліль.

Шторм "Даніель" насунувся на Лівію у неділю, 10 вересня, спричинивши масштабні повені. Були затоплені міста Аль-Байда, Сус, Аль-Мардж і Дерна. 

"Тіла лежать скрізь — у морі, в долинах, під будівлями. Я не перебільшуватиму, якщо скажу, що 25% міста зникло", — підкреслив міністр цивільної авіації Гічем Чкіуат.

У постраждалих районах оголошено надзвичайний стан та запроваджено комендантську годину.

Нагадаємо, 8 вересня у Марокко стався потужний землетрус магнітудою 7,2. Відомо про щонайменше 1037 загиблих переважно у Марракеші та п’ятьох провінціях поблизу епіцентру землетрусу. За даними Геологічної служби США, епіцентр був розташований у горах Високий Атлас, за 71 кілометр (44 милі) на північний захід від Марракеша, на глибині 18,5 кілометрів. Землетрус стався о 23:11 за місцевим часом (22:11 за Гринвічем). Через 19 хвилин стався повторний поштовх силою 4,9 бала.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 12.09.2023 15:05