Фото: соцмережі

Тисячі сімей українців можуть стати безхатьками у Британії: у Червоному Хресті назвали причину

Біженці з України у Великій Британії мають підвищений ризик залишитись без даху над головою. Тисячі їхніх сімей можуть виселити вже взимку.

Про це пише The Guardian з посиланням на дослідження британського Червоного Хреста

Зазначається, що до кінця фінансового року, тобто 31 березня 2024 року, 6220 сімей українських біженців подадуть заявки на отримання допомоги у зв'язку з бездомністю.

"Майже 5000 цих сімей, за прогнозами Британського Червоного Хреста, опиняться в ситуації "базової форми бездомності", тобто будуть змушені спати на вулиці, тимчасово жити у знайомих або переселятись у гуртожитки", — йдеться в дослідженні.

Згідно з даними дослідників, такий підвищений ризик для українців пов'язаний з ризиком розриву стосунків із господарями, мовним бар'єром і труднощами в орієнтації на ринку житла.

Загалом до Британії прибули понад 192 тисячі біженців з України. Вони прибувають за двома основними державними програмами:

  • Homes for Ukraine, в межах якої біженців приймають британські сім'ї;
  • Ukraine Family Scheme, яка дозволяє українцям приїхати до родичів, що оселилися в Британії.

Нагадаємо, серед країн Європи найвищий рівень зайнятості українських біженців є в Польщі. Найменше наших громадян змогли працевлаштуватися у Швейцарії, Італії, Німеччині та Франції. 

Так, за оцінками аналітиків, найбільше працевлаштованих біженців працездатного віку у Польщі — 65%. На другому місці — Британія, там таких 61%. На третьому місці перебуває Швеція. Там знайшли роботу 56% українців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 22.11.2023 15:08