Фото: gsminfo.com.ua

Де в Європі українським біженцям найлегше знайти роботу: дослідження

Серед країн Європи найвищий рівень зайнятості українських біженців є в Польщі. Найменше наших громадян змогли працевлаштуватися у Швейцарії, Італії, Німеччині та Франції.

Про це свідчать дані нового звіту Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), інформує notesfrompoland.com. В документі зібрані дані про 12 країн, які входять до організації.

Так, за оцінками аналітиків, найбільше працевлаштованих біженців працездатного віку у Польщі — 65%. На другому місці — Британія, там таких 61%. На третьому місці перебуває Швеція. Там знайшли роботу 56% українців.

Рівень зайнятості громадян України, які втекли від війни, у Литві становить 53%. В Чехії цей показник становить 51%, а в Данії, Нідерландах та Естонії — 46%. У Франції знайшли роботу лише 33% українських біженців.

За даними дослідження, найнижчий рівень працевлаштованості громадян України був у Швейцарії та Італії — 19%. 

В рейтингу організації не було даних про Німеччину, але влітку голова Федерального агентства з праці Андреа Налес повідомляла, що частка працездатних українських біженців у Німеччині становить 19%.

Інфографіка: ОЕСР "Прогноз міжнародної міграції 2023"

Інфографіка: ОЕСР "Прогноз міжнародної міграції 2023"

Варто додати, що за прогнозом Інституту демографії після завершення війни в Україну повернеться не більше від половини біженців. За наявною статистикою понад шість мільйонів українців стали вимушеними мігрантами через вторгнення РФ в нашу державу. 

Нагадаємо, країни Європейського Союзу домовились продовжити механізм тимчасового захисту для біженців з України ще на один рік —  до 4 березня 2025 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 13.11.2023 01:28