Фото: Микола Тищенко. Джерело прес-служба "Слуги народу"

Тищенко майже рік ходив із перевірками від неіснуючої ТСК, — рух "Чесно"

Народний депутат Микола Тищенко, якого виключили із партії "Слуга народу"повідомляв про перевірки різних установ у межах роботи тимчасової слідчої комісії (ТСК) із вирубки лісів навіть після припинення її діяльності.

Про це йдеться у матеріалі руху "Чесно".

Вказується, що у жовтні 2022 року Тищенко ініціював створення ТСК "Нацресурс", яка згідно з документами, мала розслідувати можливі факти неефективної діяльності Держагентств лісових та водних ресурсів та Держекоінспекції.

Так, у межах цієї ТСК Тищенко звітував, як перевіряє лісгоспи, проводить виїзні засідання та розслідує незаконну вирубку лісів. Він навіть виготовив спеціальну уніформу для цієї ТСК.

тск микола тищенко

Фото: рух "Чесно"

За даними руху "Чесно", на початку травня 2023 року Верховна Рада не затвердила проміжний звіт лісової комісії, тож вона припинила свою діяльність. Проте, і після цього Тищенко, прикриваючись ТСК, продовжував їздити з перевірками до різних установ. Про це колишній "слуга" активно інформував у своїх соцмережах.

Варто зазначити, що члени ТСК, показавши посвідчення нардепа, і за дорученням комісії, можуть безперешкодно заходити до будь-яких установ незалежно від режиму секретності та форми власності. Проте Тищенко робив це тоді, коли він вже не був офіційно членом жодної комісії.

У липні минулого року він повідомив, що разом з Нацполіцією викрив ботоферму в одному з київських офісів. Нардеп стверджував, що цю інформацію він дізнався зі звернень громадян у ТСК "Нацресурс". Протягом року Тищенко регулярно писав про викриття ботоферм  та концентрів в різних містах України в рамках роботи давно не чинної ТСК із вирубки лісів. До того ж прикриваючись ТСК, фігурант повідомляв також про перевірки об’єктів інфраструктури.

Нагадаємо, нардеп Микола Тищенко, якому оголосили підозру за фактом незаконного позбавлення волі колишнього військовослужбовця, розбив свій мобільний телефон під час проведення у нього обшуків. Цей гаджет буде відправлений на експертизу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.07.2024 18:44