Фото: Микола Тищенко. Джерело прес-служба "Слуги народу"

Телефон, який нардеп Тищенко розбив під час обшуків, відправлять на експертизу, — ДБР

Нардеп від партії "Слуга народу" Микола Тищенко, якому оголосили про підозру за фактом незаконного позбавлення волі колишнього військовослужбовця, розбив свій мобільний телефон під час проведення у нього обшуків. Цей гаджет буде відправлений на експертизу.

Про це під час телеефіру на каналі "Київ" повідомила радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сап'ян. Кадри за участю Миколи Тищенка активно ширяться у соцмережах. На них також видно, що нардеп відмовився називати своє ім'я слідчим.

Як зазначають представники ДБР, цей ролик є справжнім. Але дії Тищенка його не врятують, адже "зараз існує безліч способів, щоб зібрати будь-який гаджет" та витягти інформацію звідти. 

Що відомо про справу Миколи Тищенка

У Дніпрі 20 червня група невідомих осіб в одязі кольору хакі та балаклавах здійснила напад на колишнього бійця спеціального підрозділу Kraken Дмитра "Сина" Павлова. Це сталося в той час, коли чоловік гуляв із дитиною. 

Місцеві Telegram-канали одразу заявили, що до цього причетна охорона народного депутата Миколи Тищенка, з яким Павлов посперечався. Зокрема, у соцмережах з'явилося відео, як група людей у формі оточила чоловіка у цивільному одязі та взяла його руки в кайданки. До того ж один із нападників у формі обшукував сумку чоловіка у цивільному та, схоже, ударив його.

Через деякий час у поліції Дніпропетровської області повідомили, що за фактом конфлікту у центрі Дніпра відкрили два кримінальні провадження. Натомість у спецпідрозділі "Кракен" підтвердили, що чоловік у цивільному, який отримав тілесні ушкодження внаслідок сутички, є колишнім військовослужбовцем їхнього підрозділу.

Сам Тищенко заявив, що потерпілий військовий (Дмитро Павлов) є нібито начальником безпеки ботоферми, обшук якої вчора проводили Тищенко разом з якимись людьми. Водночас нардеп не відповів, хто ті люди, які були із ним. Адже, як Тищенко запевняв раніше — у нього немає охорони. Нардеп наголосив, що Павлов "разом зі своїми хлопцями підійшов до місця, де проводились слідчі дії та спровокував поліціянта". 

Натомість в обласній поліції зазначили, що місцеві та правоохоронці не співпрацювали з Тищенком і не брали участь в проведенні обшуків. У четвер було відкрито два кримінальних провадження за даним фактом: нанесення легких тілесних ушкоджень і незаконне позбавлення волі.

Нагадаємо, вранці 25 червня за матеріалами Державного бюро розслідувань генеральний прокурор повідомив про підозру чинному народному депутату Миколі Тищенку за фактом незаконного позбавлення волі колишнього військовослужбовця у Дніпрі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.06.2024 17:32