Місце конфліктного інциденту в Дніпрі. Скріншот із відео

Поліція Києва підтвердила участь свого працівника в інциденті з нардепом Тищенком

Чоловік у жилетці з надписом "Поліція" на відео інциденту, який стався між колишнім військовим підрозділу Kraken Дмитром Павловим і, ймовірно, охоронцями народного депутата Миколи Тищенка у Дніпрі, є насправді працівником поліції Києва.

Про це повідомило "Суспільне" з посиланням на заступницю начальника відділу комунікацій головного управління Нацполіції Києва Анну Страшок. За її словами, чоловік на відео є працівником поліції Києва, який перебував у Дніпрі у відрядженні, де брав участь у проведенні слідчих дій.

"По їх завершенню правоохоронець вийшов із приміщення на вулицю, став свідком конфліктних ситуацій між громадянами. Надалі до нього звернувся чоловік щодо скоєння злочину відносно його знайомої, у якої відібрали телефон. Працівник поліції втрутився в інцидент", — повідомила вона.

Наразі, зазначила Анна Страшок, призначили службове розслідування для встановлення правомірності дій поліцейського. Також вона додала, що слідчі дії, у яких брав участь правоохоронець, не мали жодного стосунку до активістів і публічних осіб, які перебували в тому ж місці та були учасниками інциденту.

Щодо того, яким чином працівник поліції Києва опинився у Дніпрі, вона сказала, що у випадку, коли досудове розслідування здійснюється працівниками Києва, то вони за необхідності можуть перебувати у відрядженні в будь-якому місті країни.

Як відомо, в поліції Дніпропетровщини зазначили, що місцеві правоохоронці не співпрацювали з Тищенко та не брали участь в проведенні обшуків. 20 червня у соцмережах розповсюдили відео, зняте у Дніпрі, на якому видно, як люди в одязі кольору хакі та балаклавах на вулиці утримують чоловіка у цивільному. Їх начебто залучили до обшуку ботоферм разом із нардепом Миколою Тищенком.

Нагадаємо, що, за словами Тищенка, потерпілий військовий (Дмитро Павлов) є начальником безпеки ботоферми, обшук якої вчора проводили нардеп разом із якимись людьми. Водночас він не відповів, хто ті люди, які були із ним. Адже, як Тищенко запевняв раніше, у нього немає охорони. Нардеп наголосив, що Павлов "разом зі своїми хлопцями підійшов до місця, де проводились слідчі дії та спровокував поліцейського".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 22.06.2024 18:19