Фото: "Слуга народу"

Напад на екс-бійця "Кракен" у Дніпрі: нардеп Тищенко прокоментува інцидент

Нардеп Микола Тищенко прокоментував напад на українського військового у Дніпрі. Ще 20 червня група невідомих осіб в одязі кольору хакі та балаклавах здійснила напад на колишнього бійця спеціального підрозділу Kraken Дмитра "Сина" Павлова.

Про це він заявив під час трансляції, яку у п’ятницю, 21 червня, запустив нардеп від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко.

За його словами, потерпілий військовий (Дмитро Павлов) є начальником безпеки ботоферми, обшук якої вчора проводили Тищенко разом з якимись людьми. Водночас нардеп не відповів, хто ті люди, які були із ним. Адже, як Тищенко запевняв раніше — у нього немає охорони. Нардеп наголосив, що Павлов "разом зі своїми хлопцями підійшов до місця, де проводились слідчі дії та спровокував поліціянта". 

В обласній поліції зазначають, що місцеві та правоохоронці не співпрацювали з Тищенком і не брали участь в проведенні обшуків. У четвер було відкрито два кримінальних провадження за даним фактом: нанесення легких тілесних ушкоджень і незаконне позбавлення волі.

"Всі, хто причетний до скоєння цього злочину (незалежно від статусу), має понести відповідне і заслужене покарання", — заявив глава МВС України.

Нагадаємо, у спецпідрозділі "Кракен" підтвердили, що чоловік у цивільному, який отримав тілесні ушкодження внаслідок сутички, є колишнім військовослужбовцем їхнього підрозділу.

Раніше повідомлялось, що у чоловіка сестри народного депутата Миколи Тищенка — Германа Блінова — проводили обшуки в межах кримінальної справи навколо виведення бюджетних коштів. За даними слідства, 140 мільйонів гривень для будівництва метро на Виноградар у жовтні 2022 року фінансовою допомогою перерахували на фірми, пов’язані з оточенням Блінова.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 21.06.2024 12:45