Суперечка Олексія Гончаренка та Миколи Тищенка. Скріншот з відео

Тищенко залишив Гончаренка без штанів: нардепи влаштували чергову виставу у Верховній Раді (відео)

В українському парламенті, крім ухвалення насправді важливих рішень, трапляються і моменти справжнього сюрреалістичного балагана. У п’ятницю, 6 жовтня, у такому "дійстві" взяли участь депутати від "Слуги народу" Микола Тищенко та "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко.

У мережі з’явилося відео суперечки, яка згодом ледь не переросла в масштабну бійку.

Тищенко у притаманній собі манері обізвав колегу по Верховній Раді — назвав Гончаренка "півнем з Одещини". У відповідь Гончаренко підбіг із телефоном на селфі-палиці та розпочав запитувати в Тищенка, "що там із кол-центрами". Все це відбувалося у великій метушні, яка не дозволяла розібрати, що насправді хочуть один від одного парламентарії.

Згодом Тищенко вийшов до трибуни розповідати "викриття" про Гончаренка. У цю "словесну плутанину" втрутився голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, який намагався втихомирити нардепів. Насамперед він вимагав від Гончаренка сісти на своє місце та знімати тік-токи в іншому місці.

"Ви що, з глузду з’їхали?" — емоційно висловився в одному з моментів Руслан Стефанчук.

Деякі депутати зі "Слуги народу" емоційно відреагували на суперечку колег, в одному з епізодів Гончаренку вибили телефон, і навіть розпочалася невелика штовханина.

Уже після інциденту колега Олексія Гончаренка по фракції Ірина Геращенко показала наслідки шарпанини: порвані штани депутата від "Європейської Солідарності".

"Сьогодні Коля "Велюр" Тищенко порвав мені штани на дупі. Як це відбулося: я тут уже другу добу борюся за військових, а їм же все це не потрібно, їм треба стригти кол-центри, як Тищенко, щось там красти. А тут хтось їм заважає та про військових розповідає. Ось і вирішили вони піти поштовхатися. Тищенко нишком раз і рвонув за штани, і бачите, ось такий має результат. Тищенко, падло, що ж ти мені штани порвав, 40 гривень коштують, повертати доведеться", — так у своєму Telegram пояснив ситуацію Олексій Гончаренко.

Загалом можна було би вкотре посміятися з такої ситуації, але насправді це сумно: замість того, щоби займатися серйозними речами, коли йде війна, нардепи влаштовують ось такі вистави.

Нагадаємо, що в п’ятницю, 6 жовтня Верховна Рада України ухвалила закон про збільшення видатків державного бюджету на 2023 рік. В основному додаткові гроші підуть на оборону. Законопроект №10038 в цілому підтримали 313 народних депутатів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.10.2023 15:47