Фото: МЗС

"Тоні, а що за не порядок?": Кулеба розповів, як McDonald's повернувся в Україну

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба особисто просив держсекретаря США Ентоні Блінкена, щоб McDonald's повернувся до України.

Про це Кулеба розповів в інтерв'ю Наталії Мосейчук.

"Коли потрібно було McDonald's повернути в Україну, я сказав Блінкену: "Поверни McDonald's в Україну"... Присутність McDonald's в Україні це сигнал інвесторам, що тут можна працювати. Це тисячі підрядників, які постачають McDonald's робочі місця. І так, я подзвонив Блінкену з інших питань і насамкінець кажу: "Тоні, а що взагалі за непорядок? Що це за ставлення таке до нас?" — розповів Кулеба.

Також Кулеба зазначив, що МЗС працює й над поверненням інших світових, зокрема  Ikea, H&M, Zara.

"Ми працювали над Ikea, H&M, Zara, оці всі бренди базові, які мають бути... Так, я вважаю, що чим більше тут (в Україні, - ред.) буде міжнародного бізнесу працювати, тим більше впевненості в перемозі це додаватиме", — додав міністр.

McDonald’s — це світова торгова марка. Це бренд, який є упізнаваним усюди й завжди. Це той бренд, на який, як би це пафосно не звучало, орієнтується світовий ринок. Недаремно ж для світових валют існує саме "індекс Бігмака", тобто страви, яка продається саме у цій мережі фастфуду.

Нагадаємо, 7 вересня під час візиту в Україну Ентоні Блінкен разом із Дмитром Кулебою пообідали у ресторані швидкого харчування McDonald’s. 

Додамо, раніше колишній McDonald's у Білорусі змінив назву на "Мак.by". Оформлення майже повністю повторює дизайн справжнього McDonald's. У компанії зазначили, що отримали від співробітників та клієнтів понад 1500 варіантів нової назви. Крім того, розглядалися варіанти "Смачна есці", "Семейный", "Вместе", проте мережа вирішила максимально зберегти символіку оригінального McDonald's, який пішов із країни після початку війни в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.10.2023 10:49