Дональд Трамп. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Трамп дивно відреагував на своє можливе ув'язнення

Колишній президент і кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що "не проти" можливого вироку у вигляді позбавлення волі або домашнього арешту за звинуваченнями у фальсифікації ділової документації. Його визнали винним у цих справах під час судового процесу в Нью-Йорку.

Про це Трамп сказав в інтерв'ю Fox News.

На питання журналіста щодо можливого покарання, яке політику мають присудити в Нью-Йорку, зокрема ув'язнення, Дональд Трамп сказав: "Я не проти".

"Я бачив, як один із моїх адвокатів днями по телебаченню сказав: "О ні, ви ж не хочете так вчинити з президентом". Я відповів: "Не треба ні про що просити", — наголосив екс-президент США.

Трамп також переконаний, що у випадку потрапляння до в'язниці, він "не впевнений, що громадськість це витримає".

"Я думаю, що громадськості буде важко це витримати, знаєте, в певний момент настає переломний момент", — додав політик.

Що відомо про справу Дональда Трампа

Дональда Трампа звинувачують у фальсифікації ділових документів, щоб приховати платіж у розмірі 130 тисяч доларів безпосередньо перед президентськими виборами 2016 року за мовчання порнозірки Стормі Деніелс. Зокрема, вона стверджує, що у неї був сексуальний контакт з колишнім президентом США. Трамп не визнав себе винним і заперечує, що мав з нею зв'язок.

За даними слідства, у 2015-2017 роках Трамп підробив фінансову документацію своєї компанії Trump Organization. Гроші проходили нібито як виплати за юридичні послуги, а насправді ж були хабарем за нерозголошення інформації про його позашлюбні зв’язки.

Нагадаємо, раніше колишнього президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа визнали винним у порушенні заборони на публікацію у соцмережах інформації про суд над ним. Відтак, Трампа зобов'язали сплатити штраф.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 02.06.2024 19:53