Фото: Дональд Трамп. Джерело – Getty Images / Global Images Ukraine

Трамп готовий зняти санкції з Росії у разі перемоги на виборах

Кандидат у президенти США Дональд Трамп може зняти санкції з Російської Федерації, якщо переможе на майбутніх виборах. Він переконаний, що такий крок посилить американську валюту.

Про це політик повідомив під час виступу в економічному клубі Нью-Йорка, пише New Republic. Трамп зазначив, що санкції США послаблюють долар і загрожують його статусу світової валюти.

Як зазначає джерело, міністерство юстиції 5 вересня звинуватило радника Трампа щодо передвиборчої кампанії 2016 року Дмитра Саймса, а також його дружину Анастасію у співпраці з санкціонованою російською державною телевізійною мережею та відмиванні прибутку. Згідно з обвинувальним висновком, пара отримала понад один мільйон доларів, особистий автомобіль та водія за свою роботу з російським "Першим каналом". Саймс згадується у звіті Мюллера понад 100 разів через його відносини з союзниками Трампа, такими як Джаред Кушнер.

Враховуючи цю новину, коли Трамп вийшов на сцену економічного клубу Нью-Йорка у четвер, перше питання від групи керівників бізнесу було про російські санкції. Родгін Коен, старший голова юридичної фірми Sullivan & Cromwell, запитав колишнього президента, "підсилить він чи змінить будь-яку з цих програм економічних санкцій, особливо щодо Росії".

Трамп вибухнув тирадою щодо проблем санкцій, чітко заявивши: "Я хочу використовувати санкції якомога рідше".

"Ви втрачаєте Іран, ви втрачаєте Росію. Китай намагається зробити свою валюту панівною", — сказав він, пояснивши, що, на його думку, санкції проти таких країн, як Росія, послаблюють долар. "Існує так багато конфліктів з усіма цими країнами, що ви втратите панування долара".

Під час свого перебування при владі Трамп ввів нові санкції проти Ірану та Північної Кореї, але не хотів запроваджувати санкції проти Росії, попри втручання у вибори та використання нею хімічної зброї, що законодавцям довелося його змусити. Як він розповів Коену у четвер, Трамп швидко скасував покарання. "Я дуже потужно застосовую санкції проти країн, які на це заслуговують, а потім знімаю їх".

Нагадаємо, колишній радник Дональда Трампа з національної безпеки Герберт Макмастер розповідав, що кремлівський диктатор Володимир Путін сповна використовував "его та невпевненість" екс-президента США. Таким чином він впливав на нього, навіть попри застереження працівників Білого дому.

Раніше прес-секретар кремлівського диктатора Дмитро Пєсков прокоментував майбутні президентські вибори у Сполучених Штатах Америки. Він відзначив передбачуваність політиків від Демократичної партії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 06.09.2024 23:32