Фото: Дональд Трамп. Джерело – Getty Images / Global Images Ukraine

Єдиний реальний вирок для Трампа відклали на день після виборів США

У п'ятницю, 6 вересня, суддя Нью-Йорка відклав винесення вироку колишньому президентові США Дональду Трампу у його кримінальній справі щодо отримання грошей за мовчання до виборів 5 листопада, написавши, що він хоче уникнути необґрунтованого сприйняття політичного мотиву.

Про це повідомляє Reuters.

Як зазначає видання, Трампу, кандидату від республіканців на пост президента, раніше було призначено винесення вироку на 18 вересня. У серпні його адвокати попросили суддю Хуана Мерчана відкласти дату винесення вироку на якийсь час після голосування, посилаючись на "явні цілі втручання у вибори". Окружний прокурор Манхеттена Елвін Брегг, який висунув звинувачення проти Трампа, є демократом.

У п'ятницю Мерчан заявив, що тепер він планує ухвалити вирок Трампу 26 листопада, якщо справу не буде припинено до цього.

"Винесення вироку буде відкладено, щоб уникнути будь-якого враження — яким би необґрунтованим воно не було — що на судовий розгляд вплинули або намагаються вплинути президентські вибори, що наближаються, в яких обвинувачений є кандидатом", — написав суддя.

Представник передвиборчої кампанії Трампа Стівен Чунг заявив після ухвалення рішення, що справу слід повністю закрити.

"Не повинно бути жодних вироків у справі про втручання у вибори, яку веде окружний прокурор Манхеттена", — заявив Чунг.

У ході першого в історії кримінального процесу над колишнім або чинним президентом США Трамп був визнаний винним 30 травня у фальсифікації ділових документів з метою приховати виплату його тодішнім адвокатом 130 тисяч доларів порнозірці Стормі Деніелс за її мовчання перед виборами 2016 року про сексуальний контакт, який, її словами, мав місце у неї із Трампом десять років тому.

Трамп заперечує факт зустрічі та пообіцяв оскаржити вердикт, як тільки йому винесуть вирок. Представник Брегга заявив, що прокурори "готові ухвалити вирок у нову дату, призначену судом".

Адвокати Трампа також стверджували, що до винесення вироку захист не матиме достатньо часу, щоб потенційно оскаржити майбутнє рішення Мерчана на прохання Трампа про скасування обвинувального вироку у зв'язку зі знаменним рішенням Верховного суду США про президентську недоторканність.

Нагадаємо, колишній радник Дональда Трампа з національної безпеки Герберт Макмастер розповідав, що кремлівський диктатор Володимир Путін сповна використовував "его та невпевненість" екс-президента США. Таким чином він впливав на нього, навіть попри застереження працівників Білого дому.

Раніше прес-секретар кремлівського диктатора Дмитро Пєсков прокоментував майбутні президентські вибори у Сполучених Штатах Америки. Він відзначив передбачуваність політиків від Демократичної партії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 06.09.2024 21:41