Фото ілюстративне. Дональд Трамп. Джерело: соцмережа X

Борис Джонсон оприлюднив деталі мирного плану Трампа

Колишній глава британського уряду Борис Джонсон впевнений, що кандидат на виборах президента США Дональд Трамп зможе допомогти закінчити війну в Україні. Республіканець усвідомлює, що поразка може мати наслідки для Америки та світу. 

Про це Джонсон написав у своїй колонці для Daily Mail. Після розмови з Дональдом Трампом Борис Джонсон заявив, що екс-президент США має силу, щоб "врятувати Україну і принести мир".

"Я вірю, що Трамп може покласти війні край — на правильних умовах для України й Заходу. Я підкреслюю, що не можу бути впевненим, що саме він зробить у разі обрання. Але це те, що він може зробити", — зауважив експрем'єр Британії.

Як зазначає Джонсон, Дональд Трамп може піти на такі кроки, щоб закінчити війну в Україні:

  • вихід на кордони до 24.02.2022 (Крим залишається за РФ);
  • вступ України до ЄС та НАТО.
  • українська армія замість американської (зараз у Євросоюзі перебуває 70 тисяч солдатів США) розміщується на базах США в ЄС для захисту від Росії та інших агресорів, що значно заощадить гроші США.

Також Борис Джонсон пропонує Трампу забезпечити Київ всім необхідним "зараз і терміново", зняти всі обмеження та зробити Збройні сили найсильнішою в Євросоюзі, яка згодом захищатиме світ та Америку від зовнішніх загроз.

Нагадаємо, можливість візиту Дональда Трампа в Україну обговорили під час телефонної розмови президент Володимир Зеленський і кандидат у президенти США від республіканців. Окрім того, Трамп запевнив, що його перемога "не буде вигідна Росії".

Як відомо, останніми днями американські ЗМІ повідомляють, що Байден під тиском однопартійців нібито розпочинає схилятися до того, щоби зняти свою кандидатуру, а в команді, що займається його кампанією, вже планують дії у разі його рішення знятися з виборів. Водночас в офіційних коментарях у кампанії Байдена заперечують такі чутки.

Також колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що 19 липня у нього була "дуже хороша телефонна розмова" з президентом України Володимиром Зеленським. Політик пообіцяв принести мир у всьому світі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.07.2024 23:23